Поштовани читаоче

Као што и свака добра књига има предговор у којем сазнајемо у какве воде ћемо се отиснути, тако и ова завичајна страница има бесједе њених аутора у којима је уткана суштина настајања овог интернетног садржаја.

У поплави безвријеђа, нарушених међуљудских односа, књига на којима се накупља све више прашине, отуђивања и међусобно најближих, као и бројних других неугодних друштвених феномена, одлучих да свој рад усмјерим у нешто што ће бити пука супротност побројаног.

Крштен и уписан као Миодраг Кондић, рођен 1979 године у завичајној кући која се налази у горњем дијелу Обровца, тренутно живи породични живот у Словенији. Техничког професионалног определења задовољство налази у хобијима: роњење, новинарство, изворно пјевање, свирање личке самице и још неке интересантне активности. Вођен љубављу према завичају, имајући основна техничка знања рада на интернету и нешто искустава као волонтерски уредник интернетног портала Наш глас, долази на идеју да прикупи садржаје и фотографије везане за шири округ мјеста рођења објавивши их као интернетну страницу Мој крај – Обровац, наше родно мјесто.

Аутор је, не сумњајући у широкогрудост крајишника и земљака, рачунао на несебичну помоћ приликом прикупљања и провјеравања објављених материјала.

Велика захвалност се упућује Мирославу Шево, новинару по души, који се несебично заложио и вођен чврстом вољом прихватио одговорног и захтјевног посла истраживања и прикупљања података.

Мирослав Шево

На страници ће се наћи значајне објаве краја које излазе и изван граница обровчанске регије, јер су утицај Манастира и околних села велики и често се преплићу и излазе изван границе села.

Често бивамо у прилици да чујемо неку народну изреку која се спомиње само у вашем селу, можда чак не и у цијелом селу, него је препознатљива за поједини заселак или домаћинство. Исто тако вриједи и успоредница се може повући и за народне пјесме и напјеве, битно обиљежје нашег народа.

Бројне интересантне анегдоте, хумором прожете причице, настану, препричавају се, богате од уста до уста и на жалост блиједе, усахну и на крају ишчезну.

На овој страници ћемо покушавати прикупити, прибиљежити, објавити и на тај начин од пропадања заштити сва та наша богатства која својом шареноликошћу боје крајишки темперамет.

У жељи по свеобухватности вас молимо да се путем контакт образца или преко електронске поште obrovac@mojkraј.eu оглашавате са вашим предлозима, сугестијама и критикама; ма колико вам се исте мало значајним чиниле. Не заборавите у поруци навести начин како желите да вас контактирамо (ваш број телефона, Viber, What’s up, Mesinger, FB група…). Податке обрађујемо дискретно и неће бити објављени.

Ваша поруку коју желите упутити читаоцима странице можете као коментар унијети у КЊИГУ УТИСАКА која је намијењена текстовима Вашег непосредног стваралаштва.