O politici kolačića

Ova politika kolačića objašnjava šta su kolačići i kako ih koristimo. Trebali biste pročitati ovu politiku da biste shvatili šta su kolačići, kako ih koristimo, vrste kolačića koje koristimo, tj. podatke koje prikupljamo pomoću kolačića i kako se te informacije koriste i kako da kontroliramo postavke kolačića. Za dodatne informacije o tome kako koristimo, čuvamo i čuvamo vaše lične podatke, pogledajte našu Politiku privatnosti.

Možete u bilo kojem trenutku promeniti ili povući svoj pristanak iz Izjave o kolačićima na našoj veb lokaciji.

Saznajte više o tome ko smo, kako možete da nas kontaktirate i kako obrađujemo lične podatke u našoj politici privatnosti.

Vaša saglasnost odnosi se na domen https://mojkraj.eu i ne može biti korištena za druge namjene.
U slučaju da se sa politikom privatnosti ne slažete, saglasnost jednostavno odbijte: Odbij

Šta su kolačići ?

Kolačići (eng. Cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se koriste za čuvanje malih delova informacija. Kolačići se čuvaju na vašem uređaju kada se veb lokacija učita u vaš pretraživač. Ovi kolačići nam pomažu da veb stranica ispravno funkcioniše, učini veb lokaciju sigurnijom, pruži bolje korisničko iskustvo i razumemo kako veb lokacija funkcioniše i analiziramo šta radi i gde treba poboljšati.

Kako se kolačići koriste ?

Kao i većina mrežnih servisa, naša veb lokacija koristi kolačiće „treći i trećih strana“ kolačiće u različite svrhe. Kolačići prve strane uglavnom su potrebni da veb lokacija funkcioniše na pravi način i ne prikupljaju lične podatke. Kolačići treće strane koji se koriste na našim veb lokacijama uglavnom se koriste za razumevanje performansi veb lokacije, kako komunicirate sa našom veb stranicom, čuvajući naše usluge, pružajući reklame koje su relevantne za vas i sve u svemu pružajući vam bolje i bolje korisničko iskustvo i pomoći vam da ubrzate buduće interakcije s našom veb stranicom.

Koje vrste kolačića koristimo ?

Neophodni: Neki kolačići su neophodni da biste mogli da iskusite potpunu funkcionalnost naše veb stranice. Omogućavaju nam da održavamo sesije korisnika i sprečavamo bilo kakve pretnje bezbednosti. Ne prikupljaju i ne čuvaju nikakve lične podatke. Na primer, ovi kolačići omogućavaju vam da se prijavite na svoj nalog i dodate proizvode u svoju korpu i sigurno naručite.

Statistika: Ovi kolačići čuvaju informacije poput broja posetilaca veb lokacije, broja jedinstvenih posetilaca, koje su stranice veb lokacije posećene, izvora posete itd. Ovi podaci nam pomažu da razumemo i analiziramo koliko veb lokacija funkcioniše i tamo gde je potrebno poboljšanje.

Marketing: Naša veb stranica NE prikazuje oglase. Ovi kolačići bi se koristili za personalizaciju oglasa koje vam prikazujemo kako bi vam bili značajni. Ovi kolačići takođe nam pomažu da bi pratili efikasnost ovih reklamnih kampanja. Informacije sačuvane u ovim kolačićima takođe mogu koristiti od strane nezavisnih dobavljača oglasa za prikazivanje oglasa i na drugim veb lokacijama u pregledaču. Funkcionalni: Ovo su kolačići koji pomažu određene nebitne funkcionalnosti na našoj veb lokaciji. Ove funkcionalnosti uključuju umetanje sadržaja poput video zapisa ili deljenje sadržaja na veb lokaciji na platformama društvenih medija.

Podešavanja: Ovi kolačići nam pomažu da pohranimo vaše postavke i postavke pretraživanja poput preferencija jezika tako da imate bolje i efikasnije iskustvo prilikom budućih poseta veb lokaciji.

Primjer upotrebe kolačića:

Kolačić Opis
Selektor jezika Vaš pretraživač će zapamtiti u kojem pismu želite čitati sadržaje kako bi prilikom sledeće posjete ponovo prikazao sadržaje onako kako ste to željeli prilikom predhodne posjete.

Kako mogu da kontrolišem podešavanja kolačića ?

Ako odlučite da kasnije promenite svoje postavke tokom sesije pregledavanja, na ekranu možete da kliknete na karticu "Privatnost i kolačiće". Ovo će ponovo prikazati obaveštenje o saglasnosti koje će vam omogućiti da promenite svoje postavke ili u potpunosti povučete svoj pristanak.

Na bilo kakve vaše nedoumice ćemo sa radošću odgovoriti, potrebno je samo da se obratite.